Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2013-12-21

Medlemsbrev 2013-12-21Igår fredag, kopplades de sista sex medlemmarna in på fibernätet! Därmed är föreningens alla 240 medlemmar inkopplade!

Som ni förstår har det varit svårt att helt överblicka tidsåtgången för de sista delmomenten i projektet. Slutdatumet har under hösten flyttats fram ett par gånger. Ett tag såg det faktiskt ut att julen som deadline var i fara. Därför är det extra glädjande att Schaktteknik ändå lyckades med prestationen att bli helt klara innan jul. Styrelsen vill framföra ett stort tack till Schakttkenik och speciellt svetsaren Fredrik Ingelhag som de senaste veckorna har arbetat extra instensivt för att alla skulle få fiber i julklapp!  

Quadracoms representant Elservice kunde de första veckorna "beta av" alla de som hade begärt installation och kom-igång-hjälp mer eller mindre direkt efter att de kopplades in. Det fungerade väldigt bra men den senaste tiden ökade andelen medlemmar som beställt hjälp varför det blev rejält hektiskt även för Elservice det sista. Bara för några dagar sedan såg det ut som om en del  skulle få vänta på kom-igång-hjälpen till efter helgerna. Men med extra insatser lördag och måndag kommer Elservice även att fixa dessa. Alla som beställt hjälp kommer alltså att ha fått detta innan jul! Stort tack till Fredrik, Morgan och Erik som gjort detta möjligt.

Ha nu en riktigt God Jul och mycket nöje med er nya fiberanslutning! P.S. Med detta vill webmastern/sekreteraren också meddela att han är på semester utan dator 26/12–13/1 varför jag inte kommer att kunna läsa/svara på mail eller lägga upp nyheter på hemsidan. Om det uppstår problem med fiberanslutningen som du behöver dryfta med någon, kontakta i första hand Riksnet, Sappa eller Quadracom vars kontaktsuppgifter du hittar under "frågor/problem" i vänsterspalten på hemsidan – alt. din sockenansvarige i styrelsen. D.S.