Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2014-02-03

Driftsstopp, feedback och datum för årsstämma

Medlemsbrev
Datum: 2014-02-03

1) Förmiddagens driftstörning
2) Uppdatering TV-box
3) Ge oss feedback
4) Anteckna datum för årsstämman

                         
MORGONENS DRIFTSSTOPP
Många har ringt uner förmiddagen och undrat vad som varit fel med fibernätet. Det har fungerat lite sporadiskt då och då, men legat nere för det mesta sedan 7-tiden.
                        
Quadracom hälsar och ursäktar. De skulle koppla in en ny förening i Herrljunga men hade planerat att göra detta utan att bryta övriga nätet. Tyvärr gick något fel och nätet bröts ändå varför vi och andra föreningar drabbades av driftsstopp. Det hela berodde alltså inte på tekniskt fel utan på mänskliga faktorn.Felanmälningar görs direkt till Riksnet 0770–33 99 33 för bredband och telefoni samt till Sappa 0774–44 47 44 vad gäller TV-tjänsterna. Den som ringt till Riksnet under morgonen har på deras telefonsvarare blivit informerad om driftsstoppet.

TIDIGARE PLANERAT DRIFTSSTOPP
Vi hade även ett planerat driftsstopp för drygt en vecka sedan, en natt mellan 24.00–06.00. Vi hade nåtts av information men det var inte entydigt att vi skulle drabbas av driftsstoppet varför informationen aldrig vidarebefordrades till er medlemmar. Quadracom meddelar att liknande informationer skall vara tydligare formulerade i framtiden och att vi skall få dem i så god tid att vi har möjlighet att vidarebefordra den till er i tid.
                        
UPPDATERING AV TV-BOXAR
Enligt ett sms och e-mail som vi fått från Sappa i helgen kommer TV-boxarna att uppdateras med ny mjukvara 3-6 februari. För er som eventuellt inte fått informationen, är denna nu även tillgänglig i hemsidans nyhetskolumn.
                        
FEEDBACK EFTERFRÅGAS
Nu har vårt fibernät varit igång 1,5-3 månader. För att säkerställa att allt är i sin ordning innan projektet avslutas, vill vi uppmana dig som ev har något ouppklarat spörsmål gentemot Quadracom, Riksnet eller Sappa – att maila in din synpunkt eller fråga. Det vi främst tänker på är så att din utrustning (TV-boxen, Intenon, telefonen) och anslutning fungerar som tänkt (förutom dagens avbrott som vi ju redan vet om).
                        
Lägg ett vändande mail till info@lofthouse.se med din kommentar eller fråga, så tar vi med oss denna tillbaka till Quadracom. (OBS – Vi svarar inte i detta skedet på var och en av era frågor. Om det skulle behövas, kan vi senare publicera "frågor och svar" på hemsida). 
                         
ÅRSSTÄMMA 24 APRIL
Årsstämman blir den 24 april i Vartofta samlingslokal. Kallelse skickas givetvis ut senare men boka gärna in dagen redan nu.