Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2017-01-28

Nu tecknar vi avtal fram till 19 februari!Torsdagens teckningsmöte i Näs blev en succé. Hembygdsgården var fylld intill bristningsgränsen med fiberintressenter som dels ville veta mer om det kommande fiberprojektet och dels var beredda att redan denna dag teckna anslutningsavtal.

Vårt projekt är redan kvalitficerat för bedömning hos länsstyrelsen och vi har fram till 19 februari på oss att uppdatera ansökan. Eftersom de nya bidragsreglerna innebär att vi får avdrag om antalet anslutningar avviker med mer än fem procent, måste vi vara mycket exakta när vi slutligen anger hur många anlsutningar vi söker bidrag för.

Därför kan man som fastighetsägare inte vänta till grävmaskinen kommer fram till fastigheten att anmäla sitt intresse, utan det är den 19/2 som gäller. Den som tecknar avtal efter detta datum riskerar att inte finnas med i projektet och inte heller få tillgång till det 40-procentiga bidraget. 

Telia har aviserat nedsläckning av telefonnätet under 2017 i vårt område.

Alla som har minsta fundering på att ansluta sin fastighet till fiber någon gång i framtiden, bör alltså agera nu. Vårt projekt täcker upp hela den "vita fläcken" Yllestad/Badene/Ormaslätten/Vistorp/Åsarp runt. Därutöver kan givetvis alla fastigheter inom Fiber Östra Falbygdens (FÖF) och Börstig Brismene Bredbandsförenings (BBB) nuvarande verksamhetsområden, som tidigare inte anslutit sig, nu göra detta inom projektet. Projektet genomförs i samarbete mellan FÖF och BBB.

Kontakta Christer Eliasson, Conny Johansson, Lennart Ragnarsson eller Siv Eriksson om du har frågor eller saknar blanketter för anslutningsavtal. 

Senast den 19 februari måste vi ha din ansökan för att du garanterat skall vara med på projektet.

Välkomna!