Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2018-07-12

Utbyggnadsprojektet - status 2018-07-12

SEMESTER I FIBERRIKET!

Så är den då här - den efterlängtade semestern, och vädret för semesterfirare kan väl ingen klaga på - eller hur? Torkans olika bekymmer glömmer vi för en stund!

I föregående statusuppdatering, strax före Midsommar, i utbyggnadsprojektet lämnades en enkel redogörelse för läget i projektet som täckte alla ingående delområden. Där berördes också grävinsats under innevarande vecka (v 28 - egentligen Schakttekniks första semestervecka), som omfattar grävningen utmed vägen Yllestad - Vistorp. I måndags kom två kämpaglada killar, Viktor och Torgny, och satte skopa och plog i marken, med start norr ifrån vid område Ormaslätten. Redan i går eftermiddag  (onsdag) har de fixat jobbet och nått fram till Vistorp, trots på sina ställen sten som strulat till det  - BRA JOBBAT!

Nu återstår här grävning utefter gammal vägsträckning, några sträckor med grävning som ska ske på åkermark och tryckning under vägen på ett flertal ställen. Även passagen förbi Gyllensvaans Möbelfabrik anstår till efter semestern.

Ses och hörs igen v 33.

Tillönskan om härlig välförtjänt semester till alla våra grävkillar och deras arbetsledare, blåsarlag och Fiberkonsult. Och - inte minst, tillönskan om en fin sommar till alla våra medlemmar i vår nybildade förening Fiber Falbygden.