Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2013-08-23

Uppdaterad karta, TV-boxarna har kommit plus några påminnelser

Se där ja! Vi har kommit loss ganska ordentligt efter sommaren nu. Hela Vartofta-Åsaka och därmed hela ursprungsområdet är nu färdiggrävt. Dessutom är det ju sedan tidigare i somras även grävt till Kyrkeslätt och i denna veckan har man nästan gjort klart ända ned till Slättäng på Grännarpsområdet. Båda dessa utgör ju tilläggsområden. Därmed återstår bara Lövberga och Östra Gerum. Kolla kartan längst ned!

Påminnelse 1
Ni i tilläggsområdena som ev inte har hunnit ikapp med montering av kopplingsboxar ute på fasaden samt ingrävning i trädgård - nu är det dags. Likaså behöver ni ha borrat hål i ytterväggen och förberett dragningen av fiberpatchkabeln till centralenheten. Alltsammans beskrivs i tidigare utskickade instruktioner och mail. Har du missat något - gå in på medlemsportalen här på hemsidan och ladda hem pdfer. Allt du behöver veta finns tillhgängligt där.

Påminnelse 2
Det finns fortfarande ett antal centralenheter kvar på Skyddsprodukter. Hämta ut dessa snarast - helst igår.

Påminnelse 3
Idag är sista dagen att lämna in två blanketter: 
1) Anmälan om portering
2) Anmälan om att beställa ordinarie installationshjälp – alltså den som ingår i Quadracoms åtagande (inte att förväxla med de av er som tidigare beställde "extra installationshjälp" från Falköpings Elservice avseende t ex inkoppling av telefon eller installation av nya data- och TV-kablar i huset). Om du inte lämnar in den blanketten kommer du inte att få något besök av Quadracoms installatör. Då utgår vi från att du ordnar med installationen själv. I början av nästa vecka kommer vi att upprätta ett schema för Quadracom/Falköpings Elservice för er som anmält att ni vill ha hjälp, socken för socken. Blanketterna lämnas till Quadracom-ansvarige i din socken.

Telefondosa skickas ut
När porteringen är anmäld på ovanstående blankett, tas dessa om hand av Quadracom som sköter porteringarna kollektivt. Efter ett tag kommer en telefondosa programmerad med ditt telefonnummer att skickas ut per post.

TV-boxarna har anlänt.
Du som beställt Trippel-abonnemanget kan därför åter avlägga en visit på Skyddsprodukter och hämta ut ditt exemplar. Om du sedan vill ha ytterligare en eller flera TV-boxar, ringer du Sappa på telefon 0774–44 47 44 och beställer detta. De kostar 1.495 kr per styck och du kan ha upp till fem stycken per fiberanslutning. Inga extra avgifter för programkort tas ut för dessa extra boxar.

Ang restnoterade fiberpatchkablar
Vi hade tagit hem för få 10 meters fiberpatchkablar. En del av er har hämtat centralenheten men fått gå hem utan fiberpatchkabel. Vi meddelar per medlemsbrev när dessa åter finns på lager. 

Hej hopp – nu är det inte länge kvar innan det blixtrar till i fiberänden och datorn!