Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2013-09-24

Uppsägningar och invigningar

Medlemsbrev
Datum: 2013-09-24
 
 
Hej hopp! Projektet går framåt. 
 
Byggmöte hölls igår. Allt är färdiggrävt, ett antal vägundergångar återstår och det blåses och svetsas fiber för fullt. Tyvärr har sista-förbrukningsdatum passerat på ett antal tillstånd från Trafikverket vilket sinkar ett antal vägtryckningar en aning. Inkoppling av nätet planeras i dagsläget att ske under andra halvan av oktober. Det kommer att bli tajt men som det ser ut kommer allt att vara klart lagom till dess att porteringarna av telefonnumren sker den 1/11. Vi återkommer med närmare information kring vilka veckor och dagar som installationshjälpen når dig som anmält att du vill ha detta tidigare.
 
PORTERING OCH TELEFONDOSOR
De allra flesta har anmält kollektiv portering av sina telefonnummer via föreningen och Quadracom. De flesta porteringar sker den 1/11 men ett antal kommer att ske den 15/11. Vi återkommer längre fram till vilka detta gäller. En del medlemmar har ännu inte fått sina telefondosor och detta hänger troligen samman med att vissa porteringar sker två veckor senare. Om du inte fått din telefondosa inom ett par veckor – säg till så får vi undersöka vad det beror på.
 
UPPSÄGNING AV ABONNEMANG
Porteringen innebär som vi berättat tidigare, även att ditt nuvarande telefonabonnemang sägs upp. Enligt Quadracom och Riksnet fungerar detta fläckfritt om du har Telia. Men om du har någon annan operatör, uppmanas du härmed att dubbelkolla att porteringen verkligen också har inneburit att ditt abonnemang är uppsagt. En del andra operatörer verkar ibland tolka porteringen på annat sätt, och då kan det hända att du fortsätter att få fakturor på det gamla abonnemanget. Ring din operatör och dubbelkolla alltså!
 
OBS – PORTERINGEN SÄGER INTE UPP INTERNET-ABONNEMANGET
Observera att du själv måste säga upp ditt Internet-abonnemang. Detta kanske du har hos samma operatör som telefonen, men porteringen säger alltså INTE upp Internet. Det måste du göra själv. Beroende på uppsägningstid kan det vara läge att ordna detta nu innan månadsskiftet om du inte redan har gjort det. 
 
INVIGNINGSFEST LÖRDAG 16/11
Boka redan nu lördagen den 16 november för invigningsfest av vårt fibernät. Vi återkommer med mer information och anmälan längre fram, men redan nu kan vi avslöja att vi kommer att ha festen i rotundan på Medis och ha Niclas Fällström som invigningstalare. Vi hoppas att så många som möjligt, medlemmar med sina familjer, kan delta på denna festliga begivenhet. 
 
En festkommitté har hittills arbetat med planeringen inför festen, men när vi kommer till det praktiska genomförandet kommer det att behövas hjälp av 15–20 personer. Därför vill vi uppmana dig som vet med dig att du hittills inte fått arbetsuppgifter eller kunnat hjälpa till inom ramen för dina tre ideella arbetsdagar, att snarast anmäla dig till:
 
KONTAKTA: 
Ulla Wiberg-Engström
på telefon 0702–21 97 84 eller 
e-mail: ulla_w.engstroem@telia.com 
 
Två dagar innan invigningsfesten kommer vi att ha en officiell invigning för projektörer, entreprenörer osv – en sorts "taklagsfest" för de som jobbat i projektet. Denna sker dagtid den 14/11 med EU-parlamentariker Kent Johansson som invigare.