Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 858 anslutningar 2024,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2013-10-24

Nu är det ljus, snart i vart hus!

IGÅR BELYSTES DEN FÖRSTA FIBERN
Efter en period av tidspressat och bitvis besvärligt arbete med blåsning och svetsning, var det igår dags för Quadracom att installera sin utrustning i teknikboden (se bilder nedan). Därmed kunde den första anslutningen testas och undertecknad kan intyga att det fungerar alldeles förträffligt med 100 Mbit/s i varje riktning. Härligt!

INKÖRNINGSPROBLEM
Lite problem måste det alltid vara. Internetuppkopplingen krävde ett par samtal till Quadracom innan den fungerade och TV-tjänsten är ännu inte inkopplad. Telefonin skall ju inte kopplas in förrän 1/11. Schaktteknik informerar också om att det kan förekomma kortare driftsstörningar pga att de jobbar dagligen i boden med att svetsa in nya abonnenter. Vi som redan kommit igång får ha överseende med detta.

INSTALLATION och KOM-IGÅNG-HJÄLP
Igår kopplades ytterligare ett antal medlemmar in. Därför har Quadracoms representant Elservice idag åkt till ett antal medlemmar som begärt installation och kom-igång-hjälp. Pga ovanstående inkörningsproblem har det fungerat smärtfritt på vissa håll men inte på andra. Under morgondagen skall nog dessa problem vara åtgärdade så att Internet-uppkopplingarna skall fungera. Vi ber att få återkomma med information om hur TV-tjänsten utvecklas.

FLER MEDLEMMAR KAN KÖRA IGÅNG
Nedanstående medlemmar har under gårdagen kopplats in.
19, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 30, 33, 34, 35, 44, 70, 71, 72, 154, 171, 193, 201, 202, 211, 214, 217, 218 

Dessa medlemmar kan starta upp sina anslutningar ikväll och testa. Om det inte fungerar, avvakta till imorgon och testa på nytt innan ni går loss och ringer till Quadracom för att kolla vad som är fel. Inkörningsproblemen skulle åtgärdas under dagen, vilket givetvis kan inkludera kvällen. OBS då att TVn inte fungerar ännu.

Ni som installerar själva har tidigare läst instruktionen. Den avslutas med att ni uppmanas att ringa till Quadracom och aktivera ert abonnemang. Den som har trippel-abonnemanget skall även ringa till Sappa för att aktivera TV-tjänsten. Telefonnummer står på en uppdaterad instruktion som bifogas här

KOMMANDE INKOPPLINGAR PUBLICERAS HÄR
Den närmaste tiden följer mer eller mindre dagliga inkopplingar. Så snart ett antal medlemmar har patchats in, publicerar vi dessa här på hemsidan. Håll koll så kan du starta upp när det är dags. 

Quadracom installerar sin utrustning i teknikboden.

Det första 20-talet medlemmar är inpatchade.

Schaktteknik fortsätter att blåsa och svetsa fiber på resterande etapper.

Kilometervis med fiber.