Fiber Falbygden ekonomisk förening är en medlems-
ägd fiberförening som tillhandahåller kommunika-
tionstjänster till hushåll och företag på Falbygden.
Föreningen omfattar, efter kraftig utbyggnad och förtätning, 857 anslutningar 2023,
i socknarna Mularp, Skörstorp, Östra Gerum, Hångs-
dala, Kälvene, Näs, Vartofta-Åsaka, Yllestad, Vistorp,
Fivlered, Åsarp, Brismene, Börstig, Bredene, Kölaby
och Humla i Falköpings, Tidaholms, Ulrice­hamns och
Mullsjö kommun.

FÖR MEDLEMMAR

2013-11-15

Planering för kommande inkopplingar

Medlemsbrev
Datum: 2013-11-15
 
 
PLANERING FÖR KOMMANDE INKOPPLINGAR
Igår var det högtidlig, officiell invigning av vårt fibernät i Kälvene. Efter att Christer Eliasson och Ulf Eriksson inlett, patchade EU-parlamentariker Kent Johansson ihop två fibrer vilket följdes av att Sara Strömberg trumpetade en fanfar. Detta var ett evenemang för entreprenörer och pressen dit även de medlemmar som arbetat allra mest i projektet såsom sockenombud, installationsansvariga m fl var inbjudna. Idag finns artikel i Falköpings tidning, inslag på Skaraborgs-TVs morgonnyheter samt ett långt heltäckande reportage på Falköpings Närradio. 
 
När datumen för både den officiella invigningen samt invigningsfesten imorgon, bestämdes för ett par månader sedan, såg tidsplanen lite annorlunda ut. Planen var att hela nätet skulle vara i drift innan, men i stora projekt som det här kan det hända många olika saker som påverkar. I stora drag är den norra hälften av verksamhetsområdet inkopplat medan den södra hälften kommer att kopplas in de kommande veckorna.
 
SCHEMA FÖR INKOPPLING AV KOMMANDE OMRÅDEN
Vi har hittills haft svårt att delge er ett relevant schema för resterande områden. Efter en genomgång med entreprenören kan vi nu dela med oss av följande, vilket vi hoppas skall besvara era frågor och hjälpa er att planera ev förlängning av Internetabonnemang mm:
 
ETAPP              INKOPPLING UNDER:
4                         v47-48
6, 7                     v48
8, 9, 10                v49
11, 12                  v50
13                        v51
 
PORTERING OCH VIDAREKOPPLING
Idag porteras de sista medlemmarna, de som inte porterades 1 november. Vi har tidigare ringt runt och erbjudit att vi kan hjälpa till med vidarekoppling av er fasta telefoni till er mobil. Om detta känns aktuellt för er som porteras idag, hör av er så ordnar vi detta.
 
INVIGNINGSFEST IMORGON
Hoppas vi får en riktigt trevlig invigningsfest imorgon i rotundan på Medborgarhuset. Niclas Fällström kåserar och inviger. Elever från  gymnasiets estetiska linje underhåller. Uppemot 200 medlemmar är anmälda.